Slavnostní otevření geoparku

V úterý 10. května 2022 dopoledne se náš školní geopark slavnostně otevíral. Přítomni byli zástupci obce pan místostarosta Jan Hrdlička a pan radní Tomáš Dvořák, za školu pan ředitel Josef Buchal a páni zástupci Tomáš Novotný a David Pařík, dále realizátoři projektu pan Antonín Lustik a pan Lukáš Tisoň z Přírodovědecké fakulty UK a také členové školní žákovské rady. Po úvodním poděkování a krátkých projevech nás překvapil pan místostarosta Hrdlička, který nám přinesl dárek – dostali jsme do geoparku další vzorek, tentokrát buližník, který se v okolí Ďáblic hojně vyskytuje. Potom jsme pana ředitele
a pana místostarostu požádali o slavnostní přestřižení pásky a geopark byl oficiálně otevřen. Všem přítomným byl podán odborný výklad. Členům školní žákovské rady pak byly do dvojic rozdány pracovní listy, aby se je pokusili vyřešit. Pro některé z nich to bylo obtížné, však to také neměla být jednorázová akce.  Za aktivní přístup k řešení pak žáci dostali časopis Přírodovědci – tematicky věnovaný minerálu roku 2022 - křemeni.

Abychom zvýšili motivaci k řešení úkolů, připravili jsme pro úspěšné řešitele soutěž o krásný exemplář kalcitu z vlastní sbírky (je k nahlédnutí v recepci školy). Jednou za měsíc provedeme slosování všech správných odpovědí a cenu předáme. Potom vyměníme čísla vzorků a vybereme další cenu pro úspěšné řešitele.

Olga Lustiková, třídní učitelka 1.A a vyučující fyziky

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.