Prvňáčci s družinou v ZOO

Do ročního plánu ŠD pravidelně zařazujeme výlet do ZOO. S prvňáčky jsme ho letos absolvovali v úterý 8. listopadu 2022. V tomto období, kdy je počasí nevyzpytatelné je to vždycky sázka do loterie, ale měli jsme štěstí a počasí nám vyšlo.

Hlavním cílem bylo podívat se do nového pavilonu opic. Je to doposud největší pavilon v historii ZOO Praha a nese název Rezervace Dja podle konkrétní oblasti v Kamerunu. Je opravdu rozsáhlý a vedle goril zde byli k vidění třeba guerézy, kočkodani, osináci, kaloni… Dokonce se děti posadily do školních lavic (škamen), které byly dovezené z Kamerunu. Zajímavé bylo zjištění, že lavice pocházejí přímo ze školy ve městečku Somalomo. Protože tyto lavice leccos zažily, byly prý po příjezdu převezeny na speciální pracoviště pro konzervaci a restaurování dřeva ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy, kde byl nábytek ozářen a zbaven červotočů.

Příjemné a okouzlující bylo i zastavení v pavilonu hrochů. Jeden kolem nás nejdříve elegantně proplouval pod hladinou a pak vystrčil hlavu z vody a otevřel svou mohutnou tlamu. Taková podívaná se asi vždycky nepoštěstí.

Chvilku na odpočinek a na svačinku jsme si dali u žiraf a pak pokračovali krásnou procházkou kolem surikat, vlků, zubrů, losů, bizonů, klokanů…

Jako poslední jsme viděli vydry a hurá na autobus.

No a příště nás bude čekat prohlídka dolní části ZOO.

Markéta Skalová, vychovatelka 1. tříd

 

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.