4.A v Národním muzeu

Ve středu 9. 10. 2019 navštívila třída 4.A Národní muzeum v Praze. Historická budova na Václavském náměstí z roku 1891 byla před rokem otevřena po náročné rekonstrukci. Veškerá výzdoba září jako nová. Žáci obdivovali velmi krásně  vyzdobené schodiště a místnost nesoucí název Pantheon. Prohlédli si také několik výstav. Na výstavách zjišťovali odpovědi na otázky v pracovních listech, které měli za úkol vyplnit.  První výstava s názvem Rytíři nebes byla věnována československých letcům, kteří v letech II. světové války (1939-1945) bojovali ve Velké Británii proti nacistickému Německu. Druhá výstava se jmenovala Historie a kultura kazašské stepi. K vidění bylo písmo na hliněných destičkách, zlatem zdobený oděv a přenosné obydlí kočovných kmenů zvané jurta. Třetí výstava je nazvaná Uč se moudrým býti a přibližuje historii, význam a různá vydání knihy Orbis pictus (Svět v obrazech) od J. A. Komenského. V historické budově je vystavena také kostra velryby s přesným názvem plejtvák myšok (skutečná, více jak 22 m dlouhá) a kostra dinosaura druh amargasaurus (model). V Nové budově třída 4.A navštívila výstavu Keltové, která tak názorně doplnila aktuálně probírané učivo z vlastivědy. 

Mgr. Zdeněk Rajtr, třídní učitel 4.A

 

Kalendář akcí

Autodráha v MŠ

mateřská škola

Ve středu dopoledne budeme mít v mateřské škole postavenou autodráhu. Děti si mohou zajezdit a zazávodit. Vystřídají se všechny třídy.  

Jarní Akademie MŠ

Sál Obecního domu MČ Ďáblice

Srdečně zveme rodiče na vystoupení dětí z MŠ. 

Celodenní výlet Mirakulum

Mirakulum Milovice

Celodenní výlet tříd Ptáčci a Slůňata. Dopolední a odpolední svačiny s sebou, oběd je zajištěn na místě. Vstupné do parku je 299/osobu, cena za dopravu bude rozpočítána podle počtu zúčastněných dětí. 

Zdravě s Papájou

Třída Broučci

Třídní akce Broučků. Workshop Zdravě s Papájou - výroba waflí, ovocného sorbetu.