Září ve školní družině

Máme za sebou téměř první měsíc letošního školního roku a děti ze školní družiny jsou již plné dojmů a zážitků. Více jak 160 přihlášených dětí je rozděleno do 7 oddělení ŠD a Školního klubu.

Zkušené paní vychovatelky se ujaly našich prvňáčků a společně již stačili navštívit všechna ďáblická hřiště, seznámit děti s nejbližším okolím školy, zabydlet se v družině. Pozdní odpoledne oddělení tráví sice v klasických třídách, ale ty jsou pro činnost školní družiny vybavené spoustou hraček a společenských her, také proto se dětem z družiny moc nechce domů.

Na začátku měsíce navštívila celá družina, již tradičně ďáblickou Výstavu drobného zvířectva, kde si všechny děti mohly prohlédnout různé druhy králíků, holubů a dalšího drobného zvířectva. Viděli jsme králičí šampiony Králičího hopu na závodní trase a od chovatelky jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o této disciplíně, chovatelka nás dokonce nechala si vlastní závod vyzkoušet. Na rozloučenou pak všichni dostali od samotných chovatelů malou pozornost. Druháci vyrazili na akci do DDM Sprirála a na všechny již čekají letošní tvůrčí dílny ve školním klubu či divadelní představení.

I pro tento školní rok je připravena spousta zajímavých akcí a už teď se těšíme třeba na výpravy do ZOO, návštěvu knihovny na Ládví i v Ďáblicích, na Solnou jeskyni v Letňanech.

A až nám počasí přestane přát, budete nás již méně často potkávat na hřištích, protože to nastane čas pro naše tvůrčí tvoření. Svými krásnými výrobky budeme zdobit prostory naší školy.

 

                                                                                                                      Vychovatelé školní družiny

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.