Záhada hlavolamu

Ve čtvrtek 24. 3. 2022 navštívila třída 3.A divadlo Gong. Na programu bylo divadelní představení Záhada hlavolamu, zpracované podle románu známého spisovatele Jaroslava Foglara. Napínavý dobrodružný příběh byl uveden s mírnou nadsázkou, takže se žáci často smáli. Nechyběly však ani chvíle napětí a strašidelné momenty.  Diváci viděli, jak chlapecký klub Rychlých šípů rozplétá tajemný příběh ježka v kleci. Ježek byl talismanem organizace Vontů z městské čtvrti Stínadla. Při pátrání se chlapci dověděli o událostech, které se staly před mnoha lety. V závěru měly Rychlé šípy ježka na dosah.  Ten však skončil utopen v odpadních vodách. Objeví se ještě někdy?

Knize Záhada hlavolamu a jejímu autorovi Jaroslavu Foglarovi jsme se ve třídě věnovali již několik dnů před návštěvou divadla.  V českém jazyce jsme si připomněli dílo spisovatele a ve čtení přečetli jednu kapitolu z uvedené knihy. V hudební výchově jsme si poslechli čtyři písničky o Foglarovi.

Ve výtvarné výchově jsme kreslili obálky knih, které napsal (přiloženou ukázku kreslila Helena Hrušková). V tělesné výchově jsme zkusili plnit bobříka míření a jednu disciplínu z bobříka mrštnosti (skok vysoký).  V rámci Noci s Andersenem nás čeká ještě bobřík odvahy.

Mgr. Zdeněk Rajtr, třídní učitel 3.A

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.