Výprava do přírody třídy 4.A

Protože v květnu nemohla naše třída 4.A jet na výpravu za poznáním, tak vyrazila ve čtvrté třídě od 19. 9. do 23. 9. 2022 a to do autokempu Mšeno. V pondělí po příjezdu do autokempu jsme pouze vyložili veliká zavazadla a s malými batůžky odjeli autobusem ke skalním útvarům Pokličky. Po prohlídce Pokliček jsme šli pěšky 6 km do Mšena. Počasí nebylo ideální, cestou drobně mrholilo. Po obědě jsme se ubytovali na pokoje.  Večer proběhlo zahájení etapové hry Záhada hlavolamu, zpracované podle knih Jaroslava Foglara (Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří).  Úvodní scénku předvedly děti. Přišel i tajemný Široko s velkým ježkem v kleci. O záhadném hlavolamu již děti něco věděly, protože ve třetí třídě jsme navštívili divadelní představení Záhada hlavolamu.  Účastníci byli rozděleni do družstev, která soutěžila mezi sebou. Úkoly připomínaly situace z knih. Děti se tak prostřednictvím aktivit seznámily s knihami Jaroslava Foglara.

Ve středu jsme odjeli autobusem na Kokořín. Po prohlídce hradu a výstupu na věž (po
120 schodech) jsme se vydali pěšky do Mšena po trase dlouhé asi 7 km, tentokrát bez deště.

Program zahrnoval i další činnosti. Proběhla orientační hra, zaměřená na poznávání památek a významných budov ve městě Mšeno, nechyběla stezka odvahy zakončená poslechem Malé noční hudby. Jeden večer proběhla Talent show (zpěv, tanec, scénky) a další večer zpívání s kytarou. Děti se naučily plést náramky z bavlnek, hrály kopanou a badminton, skákaly přes gumu, chodily na chůdách a vyzkoušely hru našich předků kuličky.

Ve čtvrtek večer byla vyhodnocena etapová hra. Děti dostaly věcné a sladké odměny. Následovala závěrečná diskotéka. Bylo to pět dnů naplněných mnoha aktivitami, které dětem poskytly různorodé a někdy i neobyčejné zážitky.

Mgr. Zdeněk Rajtr, třídní učitel 4.A

 

Kalendář akcí

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.