Veřejné prezentace oborových prací 2022

Nastal červen a letní prázdniny pomalu a jistě klepou na dveře. Ve škole však je stále potřeba splnit velké množství úkolů. Jednou takovou již tradiční povinností jsou veřejné prezentace oborových prací, jež letos připadly na 6. červen 2022. A tak v pozdních odpoledních hodinách předstoupili před odborné komise složené z pedagogů 2. stupně a posílené o členky Spolku Parkán žáci 9. tříd a excelentní osmáci.

Obdobně jako v loňském roce i letos nás potěšil zájem veřejnosti, rodičů, kamarádů nastávajících absolventů i absolventů předešlých let.

Koncept oborových dnů si klade za cíl připravit naše žáky nejen ke studiu na středních školách, ale pro život především. Věříme, že žáci získali nejen znalosti v daném vybraném oboru (historie, kultura a umění, sport, geografie), ale i dovednosti důležité pro život v 21. století – schopnost vyrovnat se s určitou mírou stresu, schopnost dokázat se správně, kultivovaně a smysluplně vyjadřovat a prezentovat zadané téma, schopnost dlouhodobě pracovat na zadaném tématu práce a v neposlední řadě k tomuto smysluplně využít informačních technologií.

Těší nás, že k oborové práci a i k prezentacím žáci přistoupili z větší části zodpovědně.

Všem úspěšným gratulujeme a pedagogům děkujeme za to, že se žákům po celý rok intenzivně věnovali.

Mgr. Tomáš Novotný

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.