UČÍME SE S RYBOU

Poslední loňský prosincový školní den zakončila třída 5.B návštěvou Obecního domu v Praze 1 poslechem a zhlédnutím scénického provedení České mše vánoční od skladatele Jakuba Jana Ryby. Získali jsme výjimečná místa v ložích parteru koncertního sálu. Děti tak mohly obdivovat rozlehlost i krásnou výzdobu celého prostoru. Mohly také z nadhledu pozorovat ostatní dětské návštěvníky představení a hlavně jejich chování, které nebylo občas ukázněné. Naproti tomu žáci 5.B byli po představení odměněni procházkou zimní Prahou a krátkou návštěvou vánočních trhů na Staroměstském náměstí.

Ze slohové práce některých žáků:

Ze začátku se mi představení moc nelíbilo, ale potom jsem zavřel oči a zaposlouchal jsem se. Byla to nádhera. (Matěj Maděra)

Nejvíc se mi líbila ta část, kde hrála trumpeta sólo. Celkově nemůžu představení ohodnotit, protože kdybych měl, bylo by to tak vysoké číslo, že by to nešlo ani vyslovit nebo napsat. Prostě to bylo překrásné. (Vítek Sedliský)

Mně se moc koncert nelíbil, ale mému kamarádovi se líbil moc. (Jakub Grečmal)

Obecní dům uvnitř vypadá pěkně, je postavený v secesním stylu. (Tomáš Bohatec)

Cestou na představení jsme se zastavili v Městské knihovně na Mariánském náměstí, ve které se nachází dlouhý sloup z knih. Bylo to zajímavé. (Lea Hombauerová)

Představení se mi líbilo i proto, že bylo výborně zahrané herci i loutkami. (Soňa Zajíčková)

Cestou se nikomu nic nestalo, tak jsme se v klidu vrátili do školy, popřáli si hezké Vánoce a šli jsme domů. (Albert Čáp)

Sepsala a z prací žáků vybrala Mgr. Magda Fuksíkova, třídní učitelka 5.B

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.