Třída IV.B na vzdělávací návštěvě v Národní technické knihovně

V pondělí 12. 6. 2023 jela naše třída na dlouho plánovanou interaktivní přednášku o robotech do Národní technické knihovny v Praze 6 Dejvicích.

Jak poznamenaly některé děti, cesta na místo bylo dlouhá, neboť jsme jeli MHD. Už to byla pro všechny první výzva, jak zvládnout sebe i okolí. V ranní dopravní špičce se nikdo neztratil a do Dejvic jsme dojeli všichni. Budova NTK děti ohromila. Přednáška začala seznamovacím kvízem, poté teoretickou částí a potom už začaly děti předvádět, jak zdatnými hráči  s elektronikou jsou. 

Postřehy dětí z domácích úloh

Anežka Tauerová:

Nejvíc se mi líbilo, jak robůtek udělal stojku a kliky.

Eliška Kmochová:

Hodně mě překvapilo, že slovo ROBOT pochází z češtiny.

Sára Zrníková:

V Národní technické knihovně se mi nejvíc líbila podlaha a schodiště. Podlaha je namalovaná různými barvami podle toho, jak a kde je budova zatížená.

Eliška Brabcová:

Lektor nám ukazoval roboty ve tvaru mravence, human robota a už vím, že nejmenší robot váží jako tři zrnka rýže.

Veronika Kocúrková:

Nejdříve nám lektor ukázal, jak ovládat roboty přes konzole nebo tablet a potom jsme si to mohli zkusit sami. To byla zábava. Tento výlet do NTK se mi moc líbil.

 

Mgr. Magda Fuksíková, třídní učitelka

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.