Třída 5.A v Národním divadle

Očima žáků:

„V pondělí 3. 4. jsme byli v Národním divadle. Absolvovali jsme komentovanou prohlídku s průvodkyní. Viděli jsme základní kameny a dověděli jsme se, odkud jsou. Byl tam původní model Národního divadla, které navrhnul pan Zítek, a dnešní divadlo, které navrhnul pan Šulc. Viděli jsme i sál, ve kterém jsme si posedali do hlediště a poté jsme byli i v 1. galerii. Je tam balkón a úchvatný výhled. Doporučuji se tam podívat.“ - E. K.

„Paní průvodkyně nás odvedla do hlediště, kde nám pověděla, kde je třeba orchestr nebo jak se jeviště otvírá nebo zavírá.“ - V. D.

„Národní divadlo se mi moc líbilo. Nejlepší bylo, jak jsme seděli v hledišti a koukali na ty krásy vedle nás. Docela mě překvapilo, že polovina toho bylo karátové zlato. A taky bylo super, že jsme šli na střechu a mohli jsme se kochat krásou kolem sebe.  A pak nám paní průvodkyně podrobně vysvětlila historii divadla, jak vyhořelo… Taky jsme si mohli prohlédnout známé obrazy, ty mě moc zajímaly, protože byly hrozně hezké.“ - L. K.

„Paní průvodkyně nás odvedla do hlediště, kde nám pověděla, kde je třeba orchestr nebo jak se jeviště otvírá nebo zavírá.“ - V. D

„Výlet do ND se mi velice líbil nejen proto, že jsem tam byl poprvé, ale také protože to tam bylo hrozně zajímavé a bylo tam toho hodně na prohlížení. Dozvěděl jsem se spoustu nových informací o ND, např. že shořelo a bylo znovu postaveno, a navíc jiným architektem a trochu jinak.“ - V. K.

„Paní průvodkyně nám ukázala, kde v divadle sedí prezident.“ - M. P.

„Byly tam i upoutávky  na různá představení a mně se tam jedno moc zalíbilo, jmenuje se Audience u královny.“ - M. V.

„Dozvěděla jsem se, že místní protipožární opona je kovová.“ - E. Ž

„Šli jsme i na balkon, kde byl nádherný výhled na Pražský hrad a na Prahu. Prohlídka se mi hodně líbila.“  - A. K.

Z prací žáků vybral třídní učitel Mgr. Josef Hrubý

 

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.