Třída 5.A navštívila Hvězdárnu Ďáblice

Očima žáků:

„Ve středu 7. 12. jsme šli na exkurzi do hvězdárny. Když jsme tam přišli, pustili nám film, který se jmenoval Planety, zajatci Slunce. Po skončení filmu jsme se šli podívat do severní věže na jeden z nejstarších dalekohledů. Na závěr jsme se šli podívat do jižní věže. Tam jsme v dalekohledu viděli žižkovský vysílač. Bylo to moc pěkné.“ E. K.

„Jako první, když jsme přišli na hvězdárnu, nám ten pán, co nás tam prováděl, pustil video o naší sluneční soustavě. Potom nás vzal se podívat na dalekohled, kde byla velká zima, ale mohli jsme se podívat na Žižkovskou věž.“ – M. P.

„Včera se mi to líbilo, bylo to zajímavé, viděl jsem Žižkovskou věž, ale obráceně. Měli jsme i film o planetách.“ – S. Š.

„Mně se to líbilo, film byl zajímavý. Dalekohled byl nádherný a starobylý.“ – L. K.

„Včerejší výlet do hvězdárny byl velice zajímavý, protože jsem se tam dozvěděl hodně nových informací, včetně té, že na Zemi nemusí být jediný život ve sluneční soustavě.“ – V. K.

„Včera jsme byli na hvězdárně, moc se mi tam líbilo. Dívali jsme se na dokument o planetách.“ – E. B.

„Namrzly mi uši, v kině jsem usnul a sehnal jsem sushi.“ – H. V.

„Mně se ve hvězdárně líbily dalekohledy, kterými jsme se dívali na Žižkovskou věž. Také jsme se podívali na dokument o planetách a vesmíru.“ – O. F.

„Mně osobně se líbilo, že jsme se mohli podívat na oba dalekohledy, a dokonce jsme mohli vzhlédnout na Žižkovskou věž.“ – V. D.

Z prací žáků vybral třídní učitel Josef Hrubý.

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.