Třída 5.A na plavbě lodí

Očima žáků:

„S naší třídou jsme pluli po Vltavě. Pluli jsme na lodi Porto. Když jsme zašli do lodi, čekalo na nás sladké občerstvení. Během plavby nám paní průvodkyně vyprávěla o minulosti pražských památek (Pražský hrad, Nemocnice Na Františku). Když jsme se vrátili zpátky, šli jsme se projít Prahou. Dozvěděli jsme se zajímavosti třeba o židovských tradicích, Pražském orloji. Na konci prohlídky jsme si s paní průvodkyní dali malý kvíz. Těším se už na další skvělý výlet.“ – V. D.

„Na lodi jsme měli výborné cukroví a černý čaj. Loď byla vánočně ozdobená. Měli jsme krásný výhled na Vltavu, která má hloubku tři metry. K tomu všemu nám svítilo slunce.“ – E. B.

„Šli jsme na loď jménem Porto. Když jsme přišli, tak nás paní průvodkyně krásně přivítala. Na stolech bylo různé cukroví a dostali jsme teplé čajíky. Během plavby jsme viděli spoustu historických památek (Karlův most, Pražský hrad, Národní divadlo atd.)“ – M. B.

„Mně se výlet líbil, nejvíce se mi líbila loď. Paní instruktorka měla hodně vědomostí a hezky to vyprávěla. Dozvěděl jsem se hodně nových informací.“ – M. V.

„Dozvěděla jsem se hodně informací. Paní průvodkyně nám povídala o Vltavě. Co to je vlastně Vltava, že to není řeka, ale v překladu je to divoká řeka.“ – K. B.

Z prací žáků vybral Mgr. Josef Hrubý, třídní učitel V.A

 

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.