Třída 5.A na České mši vánoční Jakuba Jana Ryby

3. prosince bylo krásně slunečno a trochu mrazivo a my prožili zajímavý a příjemný den. Čekalo nás slibované představení zamluvené již od srpna. Česká vánoční mše od J. J. Ryby, která byla svěřena do ruky mistra fantazie Matěje Formana a loutkovému divadlu Lampion s doprovodem Symfonického orchestru hl. města Prahy. A teď už přidávám postřehy z prací žáků 5.A.

Přišli jsme do nádherného kostela sv. Šimona a Judy. Prostor na nás zapůsobil velmi pěkně, obrazy byly nádherné, ale to byl teprve začátek. Když se utišili diváci, začalo představení. Bylo to nádherné, vrátili jsme se do dávných dob. Ani tam nemuseli hrát divadlo, hudba vyjádřila vše sama. Obsah mše je vlastně zdramatizovaná pověst o narození Ježíška a jak mu obyčejní lidé nosí dary. Většině se líbila hudba vážná, zklidňující, povznášející, sóla hlasová i hudební, mnoho hudebních nástrojů i práce dirigenta.  Zajímavé bylo i provedení inscenace, práce s loutkami nebo jak se představili herci v maskách. Něco podobného jsme ještě neviděli, proto se nám mše líbila. Po skončení jsme všichni začali tleskat, ale na to jak to bylo krásné, zdaleka potlesk nestačil. Odnášíme si úžasný zážitek. Děkujeme.

Z prací Báry M., Poli L., Ester T., Elly P., Lukáše M., Bena F., Terezky K., Viktor P. vybrala Vladimíra Nepomucká, třídní učitelka 5.A

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.