Sportem ku zdraví

Sportem ku zdraví

Děti a pohyb tvoří odpradávna nerozlučnou dvojici. A nejen, že rády běhají, ale také nadšeně soutěží a sklízí úspěch. Takže čím jim můžete udělat větší radost, než parádní sportovní olympiádou? A tohle víme nejen my, kdo s dětmi pracujeme, ale ví to i pan Mošnička z TJ Ďáblice, takže slovo dalo slovo a 9. června patřilo ďáblické fotbalové hřiště pouze a jenom dětem z mateřinky. A přesto, že sluníčko už jasně dávalo najevo svoji letní nadvládu, nikomu teplo nevadilo. Vždyť každý správný sportovec sbírá medaile a nehledí na nějaké vrtochy počasí.

Když děti dopoledne dorazily na hřiště, bylo už všechno parádně připravené. Pan Mošnička spolu se svými mladými pomocníky všechny nejprve přivítal, poté navnadil (jak jinak než na medaile) a pak už stačilo říct: „Jdeme na to!“ A děti se okamžitě vrhly na první „zápas“ s obrovskou vervou. Úkolem bylo přenést co nejvíce koleček do svého území. Za velkého povzbuzování spoluhráčů i paní učitelek souboj nakonec dopadl… jak jinak, než nerozhodně, protože pláč se smutkem tady dneska neměly místo.

A pak už si děti měřily sílu a vytrvalost jednotlivě mezi sebou. Skok do dálky, běh ve dvojicích, slalom nebo kopání míče do branky. A nutno říci, že ten poslední úkol si náramně užívaly i holčičky, které leckdy daly klukům pořádně na frak. Takže nebylo vůbec divu, že si nakonec vytouženou medaili odnesly úplně všechny děti. A navíc dostala každá třída nový míč. To tedy bylo něco!

Děti se do školky vracely unavené, ale šťastné. A o to tu nakonec šlo. Každý dospělý přece ví, že k tomu, aby se těm našim prckům rozlil úsměv na tváři, stačí tak málo. Trocha času, který bude patřit jenom jim a nadšení dospěláci, kteří jim dají pocit, že jsou jedineční.

Pane Mošničko, děkujeme!!!!

 

Za ďáblickou školu Šárka Hrdličková, učitelka MŠ

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.