Školní výstava na téma Včely

Jaro je tu, příroda se probouzí ze zimního spánku a začínají kvést první květiny a keře. K tomu neodmyslitelně patří včely, které tyto květy opylují. Včely jsou pro náš život velmi důležité. Aby si žáci uvědomili a dozvěděli se mnoho zajímavého o tomto užitečném hmyzu, uspořádali jsme ve škole výstavu výtvarných prací na toto téma. Svými obrázky a výtvory přispělo mnoho žáků z různých tříd.

Při tvorbě obrázků se děti dozvěděly od svých učitelů o včelách mnoho zajímavostí. Například tu, že za jedinou minutu včela navštíví přibližně 10 květů. K nasbírání 0,5 kg medu pracuje zhruba 556 včel celý svůj život. Na 1 kg medu uletí včely 280 000 km, tj. 7x kolem rovníku. Údajně sám Albert Einstein kdysi prohlásil, že až vymřou včely, lidstvo je přežije jen o čtyři roky. Proto je důležité vést mladou generaci k jejich ochraně. Naše škola dokonce vlastní tři včelstva, která jsou umístěna na školní zahradě.

Ing. Lenka Zemanová

 

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.