Školní družina v Ekocentru Prales

Blíží se konec školního roku a to znamená, že nastává čas výletů. Prvňáčci si se ŠD vyjeli do Ekocentra Prales ve Kbelích.

Tentokrát jsme neměli objednaný žádný z nabízených ekovýchovných programů, ale cílem byla procházka, pozorování přírody a pobyt na čerstvém vzduchu.

Přes Kbelský lesopark jsme došli až do Pralesa, Pražského lesního střediska. Tady jsme si nejdříve prohlédli venkovní expozice ze světa hmyzu. První bylo broukoviště a pak jsme pokračovali příjemnou procházkou kolem Dřeváku, který slouží jako zázemí ekovýchovných aktivit a kde se konají odborné přednášky a workshopy, až na motýlí louku s dřevěnými sochami znázorňujícími vývojová stádia motýla v nadživotní velikosti. Nafotili jsme pár společných fotek na památku a pokračovali dál až do městské farmy s hospodářskými zvířaty.

První děti zaujala prasátka a hned vedle kozy. Prý tu mají i ovce, voliéry a výběh pro nutrie a sovy, ale ty jsme neviděli.

Usadili jsme se na naučné stezce Cesta dřeva, která byla pro děti nejen poučná, ale i zábavná.

Vyzkoušely si například na interaktivní dřevěné tabuli, jak funguje svoz dřeva, prošly se po bosé stezce, zahrály si na dendrofon, prohlédly si galerii semen, vyšplhaly na skálu „Biotop kleče“, ze které měly krásný výhled. Siláci si zkusili práci tažných koní, a kdo potřeboval, usadil se v dřevěném altánu a dal druhé kolo svačiny.

Ke škole jsme se vrátili opálení, najezení, spokojení a příjemně unavení.

Markéta Skalová, vychovatelka 1. tříd

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.