Školní družina na výstavě k výročí úmrtí Karla Čapka

Začátkem února 2023 DDM Přemyšlenská vyhlásila výtvarnou přehlídku k 85. výročí úmrtí Karla Čapka.

Společně s ostatními odděleními školní družiny jsme se do přehlídky zapojili. Děti pak na základě přečtení některých pohádek, povídání si o Karlu Čapkovi a zhlédnutí některých zfilmovaných pohádek vytvářely z modelíny postavičky, malovaly obrázky a dávaly dohromady krátké ilustrované knížky spojené s tímto spisovatelem, ilustrátorem a dramatikem.

Výstavu jsme s dětmi navštívili v úterý 28. března 2023. Děti si mohly vychutnat příjemný pocit, že se jejich práce dostaly za hranice školy a že se na ně chodí dívat široká veřejnost. Zároveň se mohly inspirovat pracemi stejně starých nebo starších žáků z jiných škol.

A protože se výstava konala v Městské knihovně v Praze 8 Bohnicích, v Krakově, využili jsme příležitosti a rovnou navštívili i knihovnu jako takovou. Paní knihovnice dětem vysvětlila, za jakých podmínek se mohou stát členy a co všechno si v knihovně mohou půjčit.

Děti se po krátkém úvodu rozešly k regálům a téměř každý si našel nějakou knížku, ve které si s nadšením listoval nebo četl.

A protože jsme měli před odjezdem do školy chvilku čas, využili jsme blízké hřiště, kde se děti vyběhaly na čerstvém vzduchu.

Moc jsme si odpoledne užili, a pokud bude další příležitost ze strany DDM Přemyšlenská kreativně tvořit, určitě se zase rádi zapojíme.

Markéta Skalová a Michaela Gilová, vychovatelky ŠD 1. tříd

 

 

Kalendář akcí

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.