První zvonění

Ve čtvrtek prvního září začal nový školní rok. Škola již po 121. otevřela své brány a kromě žáků 2.–9. tříd uvítala i 53 nových prvňáčků.

Před osmou ranní se začali za zvuku Smetanovy Vltavy scházet žákyně a žáci a shromáždili se podle tříd. Náš pan ředitel Josef Buchal nás na rynku před školou všechny vřele přivítal. Prvňáci v doprovodu deváťáků obdrželi od svých starších spolužáků slunečnice, ve kterých byli přichyceni malí kominíci jako symbol štěstí. Všichni žáci, učitelé, rodiče i další hosté společně odpočítávali posledních 10 vteřin prázdnin. V tu dobu již nejstarší žáci stáli po boku prvňáčků. Pan ředitel popřál všem žákům mnoho úspěchů do dalšího studia a také hovořil o třech pilířích, na nichž spočívá naše škola – kvalitním výchovně-vzdělávacím programu, tradicích a pospolitosti. Po české státní hymně zazněla při Prvním zvonění poprvé znělka ďáblické školy, která ještě dlouho mezi námi rezonovala.

Slovo dostal také jeden z našich čestných hostů – pan inženýr Miloš Růžička, starosta Ďáblic. Jeho projev se nesl v duchu sousedské svornosti, porozumění, míru a také vzájemné pomoci a soudržnosti.

Potom se již rozezněl zvon pana školníka a při tónech písně Chválím tě, země má se prvňáčci vydali v doprovodu svých starších spolužáků a paní třídních učitelek poprvé do svých nových učeben. Za nimi je následovali v průvodu ostatní žáci a pedagogové. První den školního roku proběhl ve velmi poklidné atmosféře.

Ať se nám školní rok 2022/2023 vydaří!

Mgr. Stanislava Hamzová, Bc. Martin Mošnička a Bc. Mates Friedman, učitelé

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.