První zvonění školního roku 2019/2020

Základní škola a mateřská škola, Praha 8 - Ďáblice, U Parkánu 17

srdečně zve na PRVNÍ ZVONĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2019/2020
2. září 2019 od 8.00 hodin na nádvoří před školou

PROGRAM:
  • Odpočítávání posledních 10 vteřin prázdnin
  • 8.00 h státní hymna ČR
  • Slavnostní proslov ředitele školy
  • Pozdrav starosty MČ Praha-Ďáblice
  • První zvonění a slavnostní uvedení prvňáčků deváťáky do školy a do tříd

Organizační pokyny

Žáci 9. tříd přijdou ve slavnostním oblečení na rynek před školou v 7.00 hodin a připraví spolu se svými třídními učiteli květiny. Po celou dobu programu budou spolupracovat s třídními učitelkami 1. tříd. Předají květiny prvňáčkům a jejich pedagogům.

Žáci 1. tříd se shromáždí v 7.30 hodin se svými třídními učitelkami k prezenci na rynku před školou. Jejich paní učitelky budou mít seznamy dětí a cedule s označením tříd. Prvňáčci na závěr slavnostního zahájení projdou po rynku okolo lípy špalírem školy v doprovodu deváťáků do svých tříd.

Žáci 2. – 8. tříd přijdou včas (do 7.50 hodin) na zahájení na rynek před školou. I jim doporučujeme zvoneček do ruky.

V případě výrazně nepříznivého počasí proběhne slavnostní zahájení školního roku ve dvoraně v přízemí školy. Při dešti drobném se slavnost uskuteční na rynku před školou (nezapomenout v takovém případě na pláštěnku či deštník).

Vyučování 1. školní den probíhá v 1. třídách do 9.30 hodin a v ostatních třídách do 9.40 hodin. Rodiče žáků 1. ročníku mohou na své děti první školní den počkat ve dvoraně školy.

Upozorňujeme rodiče a veřejnost, že první školní den bude dopoledne uzavřeno parkoviště pod školou. K parkování využijte jiné přilehlé ulice a parkovací místa.
 

Rodiče žáků se shromáždí v místě tomu vymezeném, viz plánek níže.

Rozmístění žáků a rodičů na nádvoří školy:

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.