Prvňáčci se vydali do Planetária v Holešovicích

V průběhu jarních prázdnin jsme pro naše prvňáčky objednaly návštěvu s programem v Planetáriu v Holešovicích. Velkého počtu přihlášených jsme se nebály, protože víme, že se naši prvňáčci umí moc dobře chovat a i složitější cestu několika dopravními prostředky zvládají znamenitě. Musíme jim poděkovat, že naší škole dělají dobré jméno.

Když jsme dorazili do Planetária a odložili si spořádaně oblečení a batůžky v šatně, měli jsme ještě do začátku programu trochu času, právě tak na malou svačinku. Pak už jsme vešli do krásného panoramatického sálu, který všechny zaujal svou mohutností, krásnými i pohodlnými křesly. Na úvod nás lektorka seznámila se souhvězdími jarní oblohy, světovými stranami, planetami, to vše jsme jako ve skutečnosti měli nad svými hlavami.

A pak už začala pohádka Polaris 2 - Lucie a tajemství padajících hvězd.

Medvěd Vladimír a tučňák James se vydal rozluštit záhadu polární záře. Na cestě se seznámili s kolibříkem Lucií a společně podnikli vědeckou výpravu až na Měsíc, aby vyřešili další tajemství.

Chvílemi se nám z toho všeho až točila hlava.

Po skončení programu ve velkém sále jsme si ještě prohlédli vystavené exponáty v přízemí, vyzkoušeli si jaké to je sedět v raketě, jak vypadá topograf či výzkumný dalekohled…. A na úplný závěr došlo na nakupování suvenýrů a dárečků pro své blízké, kteří na nás u školy již netrpělivě čekali. Cesta z Výstaviště k naší škole v pracovní špičce je přeci jenom trochu náročnější.

Do konce školního roku nám zbývají již jen 3 měsíce, ale už dnes víme, že i 3 velké výpravy s družinou mimo blízké okolí naší školy.

Alena Votavová a Vlasta Poláčková , vychovatelky ŠD, I. třídy

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.