Projekt EDISON

Ve dnech 11. až 17. června 2018 bude naše ďáblická škola hostit osm vysokoškolských studentů z různých zemí světa - Brazílie, Hongkongu, Indie, Jižní Koreje, Kanady, Německa, Ruska a USA. Studenti budou ubytováni v rodinách. V naší škole navštíví vybrané třídy, kde představí svou zemi, její historii, tamější zvyky a různé další zajímavosti. Mohou nás také naučit něco o počítačích, trochu matematiky, zeměpisu, přírodopisu, dějepisu, hudební výchovy nebo něco z výtvarného umění.

Dorozumívat se budeme především v anglickém jazyce a mluvit můžeme o všem, co nás zajímá. Určitě se pochlubíme novou rekonstrukcí naší školy a již teď jsme zvědaví, jak zahraničním návštěvníkům bude chutnat ve školní jídelně. Už nyní víme, že Maria Luiza z Brazílie třeba nejí česnek, Birte z Německa jí méně masa, Shrada z USA a Aashna z Indie jsou vegetariánky, Solmi z Jižní Koree je alergická na mango a Arina z Ruska zase na med a nejí příliš slaná jídla. A zbylí dva kluci Anson z Jižní Koree a Kelan z Kanady neuvedli žádná přání na jídlo.

V jednotlivých předmětech studentům ukážeme, jak probíhá výuka u nás, jaké jsou naše zvyky, a tradice. Určitě jim ukážeme i některé zajímavosti, hlavně v centru Prahy.

Mgr. Zdeňka Rumlová, školní koordinátorka Projektu EDISON

Mgr. Tamás Besskó, školní organizátor Projektu EDISON

Pokud se chcete předem seznámit s našimi hosty, podívejte se na jejich videonahrávky:

https://drive.google.com/drive/folders/15Zc2clpcRhWV3F-ewYOaqY8HlfHbyNZG?usp=sharing

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.