Přehlídka recitátorů Ďáblické vajíčko 2020

„Poezie je permanentní pokus obnovit ztracenou harmonii ve světě plném disharmonie.“ Jiří Žáček

Ve čtvrtek 5. března 2020 se konal již 3. ročník školního kola přehlídky recitátorů Ďáblické vajíčko. Účast byla větší než v ročnících předchozích, své umění představilo 59 mladých recitátorů, kteří byli rozděleni do pěti kategorií: 0. kategorie (1. ročník), 1. kategorie (2. a 3. ročník), 2. kategorie (4. a 5. ročník), 3. kategorie (6. a 7. ročník) a nakonec 4. kategorie (8. a 9. ročník).

Odpoledním programem v prostředí školní knihovny i letos provázela paní učitelka Olga Koudelková, které se podařilo ve spolupráci s publikem vytvořit velmi příjemnou, přátelskou a pozitivní atmosféru. Vystupující přišli podpořit někteří spolužáci, učitelé i pan ředitel.

S potěšením konstatuji, že recitátoři publikum i odbornou porotu svým vystoupením potěšili. Mnozí žáci překvapili výběrem náročných básní, uměleckým projevem, někteří i pobavili humornými texty. Žáci prvních tříd dostávají Čestné uznání. Ostatní vystupující jsou oceněni ve třech pásmech – zeleném, žlutém a červeném. Zde je však nutné připomenout, že smyslem přehlídky recitátorů je posluchače především obohatit o umělecký a estetický zážitek z krásy literatury, potěšit duši kouzlem slova... Nejsou tedy vítězové a poražení.

V úterý 10. března 2020 během slavnostního vyhlášení ve školní knihovně obdržel každý recitátor diplom a čokoládové vajíčko.

Závěrem děkuji všem kolegyním a kolegům, kteří se na přípravě a realizaci Ďáblického vajíčka podíleli, hlavní organizátorce paní učitelce Olze Koudelkové a členům poroty Lence Tejkalové, Janě Rychetníkové, Julii Martaskové a Jiřímu Svobodovi.

Žáci postupující do Pražského poetického setkání:

2. – 3. třídy

Julie Kubecová (III.B)

Vanesa Balogová (III.B)

4. – 5. třídy

Nela Lövenhöferová (IV.C)

Kryštof Špicl (V.A)

6. – 7. třídy

Kateřina Větrovcová (VII.A)

Denisa Žežulková (VII.B)

8. – 9. třídy

Jiří Schusser (VIII.B)

Jakub Petrášek (IX.B)

 

Tomáš Novotný, zástupce ředitele školy

 

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.