Představení dramatického kroužku

Ať žijí duchové. Když uslyšíte tento titulek, okamžitě se všem vybaví filmová pohádková komedie z r. 1977 a dvojice Zdeněk Svěrák (který spolupracoval na scénáři) a Jaroslav Uhlíř (se svou nezaměnitelnou hudbou).

Snad se nenajde divák, který by po zhlédnutí řekl, že se mu film nelíbil. Proto jsme se na dramatickém kroužku rozhodli a shodli, že se pokusíme tento film dát do divadelní podoby.

Byla to pro nás výzva, protože přebírat notoricky známá díla a ještě je drobně upravovat pro své možnosti ztvárnění, bývá pro všechny oříškem.

Musím ale všechny děti, které se na přípravách i realizaci podílely, moc pochválit. Byly úžasné. Samy přicházely s konstruktivními připomínkami, pomáhaly při výrobě kulis a rekvizit.

Snažili jsme se, abychom zachovali co nejvěrohodnější podobu filmového zpracování, ale přece jen divadlo a film je rozdíl.

Protože jsme tento muzikál nacvičovali déle, stalo se nám i to, že někteří během nácviku z dramatického kroužku odešli a jiní zase naskočili do rozjetého vlaku. Ale i těm novým patří velká pochvala za rychlou adaptaci a zodpovědný přístup a těm zajetým dramaťákům za pomoc.

Velkou odměnou pro všechny účinkující byly soustředěné a nadšené pohledy jejich spolužáků, ať už v MŠ nebo ve škole, kde jsme představení hráli pro ŠD.

Chtěla bych všem dětem z dramatického kroužku moc poděkovat za zodpovědný přístup, nadšení a nasazení, se kterým absolvují zkoušky a samozřejmě i představení.

Kalendář akcí

Pizzerie - Motýlci

Pizzerie Krakov

Návštěva pizzerie, výroba pizzy. Návrat do MŠ na oběd.

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.