Perský den - objevování perské kultury a tradic

Autor: Arezoo Nasiri

V pátek 8. dubna se v naší škole uskutečnil Perský den. Tato akce byla určena pro žáky 6. až 9. ročníku spolu s našimi učiteli.

Během dne jsme se zapojili do různých aktivit, které nám umožnily poznat perskou kulturu. Začali jsme tancem baba karam, který je typickým perským tancem. Poté jsme navštívili stanoviště, která se věnovala perskému Novému roku, perštině, íránským občerstvením, geografii Íránu a íránským hrdinům a hrdinkám. Na závěr jsme se všichni společně zúčastnili skupinového tance.

Během celého dne běžela i prezentace, která nám pomocí obrázků ukazovala různé aspekty Íránu. K tomu zaznívala perská hudba, která vytvářela autentickou atmosféru. Na závěr dne jsme si pochutnali na perských pokrmech.

Byl to skvělý den plný zábavy a poznávání perské kultury. Děkujeme všem, kteří se na organizaci podíleli.

Nasiri Arezoo, vyučující anglického jazyka

 

Kalendář akcí

Autodráha v MŠ

mateřská škola

Ve středu dopoledne budeme mít v mateřské škole postavenou autodráhu. Děti si mohou zajezdit a zazávodit. Vystřídají se všechny třídy.  

Jarní Akademie MŠ

Sál Obecního domu MČ Ďáblice

Srdečně zveme rodiče na vystoupení dětí z MŠ. 

Celodenní výlet Mirakulum

Mirakulum Milovice

Celodenní výlet tříd Ptáčci a Slůňata. Dopolední a odpolední svačiny s sebou, oběd je zajištěn na místě. Vstupné do parku je 299/osobu, cena za dopravu bude rozpočítána podle počtu zúčastněných dětí. 

Zdravě s Papájou

Třída Broučci

Třídní akce Broučků. Workshop Zdravě s Papájou - výroba waflí, ovocného sorbetu.