Open House Praha v ďáblické škole i v roce 2022

V letošním roce se ďáblická škola již tradičně zapojila do festivalu Open House Praha. Budova základní školy návštěvníkům, zájemcům nejen o architekturu, otevřela své brány v sobotu 21. května od 10 do 17 hodin.

Návštěvníci si prostřednictvím komentovaných prohlídek mohli během celého dne prohlédnout plány budovy a na fotografiích porovnávat stav objektu před generální rekonstrukcí z roku 2017 s jeho současnou podobou. K vidění byla též vizualizace tzv. zahradního pavilonu, který by měl vznikat v budoucnosti. Autorem rekonstrukce i pavilonu se zahradou je kancelář Ing. arch. Václava Škardy. Ve dvoraně byly návštěvníkům k dispozici rovněž panely s historickými fotografiemi zachycujícími vývoj a život školy od počátku 20. století.

Přístupná byla dvorana školy, střecha dvorany, střešní botanická učebna s pěkným výhledem na Ďáblice a jejich okolí, ředitelna a kanceláře, sborovna, respirium, tři vybrané kmenové učebny, každá reprezentující dobu svého vzniku, v letošním školním roce při příležitosti 120. výročí nově slavnostně otevřená odborná učebna fyziky a chemie, některé společné prostory, knihovna, jídelna a salonek, kde mohli zájemci ochutnat tradiční české buchty. Hosté rovněž mohli nahlédnout před historickou budovu, kde v květnu vznikl školní geopark, a též na zahradu, kde je umístěna voliéra s odchovanými kuřaty.

Návštěvníci mohli poznat nejen architekturu školní budovy a její specifika v průběhu historických období, ale zejména mohli poodhalit možnosti využití budovy a jejího vybavení pro účely školního provozu.

Školu v průběhu soboty navštívilo zhruba 50 osob. Zájem veřejnosti projevený i v několika reflexích do školní kroniky nás potěšil.

„Moc děkuji za ohromnou prohlídku s výkladem i za práci pro oděti, která je výjimečná a „kape“ ze všeho, co tady člověk viděl a slyšel.“ Paní Marie

Tradiční poděkování za průvodcovské služby patří paní učitelce Vladimíře Nepomucké. Jsme moc rádi, že se letos k provádění návštěvníků nově připojili i paní učitelka Petra Viltová, paní asistentka Eva Kotrčová a pan učitel Tamás Besskó.

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele školy

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.