Noc s Andersenem

Ve dnech 14. 4. - 15. 4. strávila třída 4.A  NOC S ANDERSENEM. Oficiální termín byl 31. 3., ale pro nemoc jsme museli termín přesunout. Je to celostátní akce zaměřená na rozvoj čtenářských dovedností, pořádaná na památku známého autora pohádek Hanse Christiana Andersena.

V úvodní části zazněla oficiální znělka a píseň Pohádky Andersena. Ema zpovídala pana Andersena, který nám vyprávěl o svém životě. Také jsme vyslechli krátké referáty připravené některými žáky. V tomto roce jsme vzpomínali na postavu Ferdy Mravence, protože slavil 90. výročí prvního zveřejnění. Další referát byl věnován spisovateli Eduardu Štorchovi. Tuto část zakončil společný zpěv. Po večeři proběhla stezka odvahy. Proběhla ve škole, protože počasí nám neumožnilo jít do Ďáblického háje. Po stezce odvahy následovala diskotéka a čtení pohádky na dobrou noc. V sobotu ráno po snídani z vlastních zásob si žáci vyslechli další referáty, které připomněly ilustrátorku Helenu Zmatlíkovou  (100 let od narození) a rovněž stoleté výročí od vzniku The Walt Disney Studios. Následovala chvíle tance, oficiální ukončení a rozchod domů. Domů si žáci odnášeli zážitky a pohlednici na památku.

 

Mgr. Zdeněk Rajtr, třídní učitel 4.A

Mgr. Iryna Farbanets, asistentka pedagoga

 

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.