Návštěva 8. tříd v MŠ Březiněves

Dne 20. 6. 2023 se žáci osmých tříd, kteří mají trvalé bydliště v Březiněvsi, vydali do MŠ Březiněves do fialového klíčku za budoucími žáky prvních tříd.

Po příchodu do školky nás děti přivítaly, nejprve trochu rozpačitě, ale postupně jsme se sblížili. Sedli jsme si do kroužku  a žáci zazpívali  písničku o jaru, kterou paní učitelka doprovodila hrou  na kytaru.  Nejdřív se děti styděly, ale potom jsme se s předškoláky lépe poznali a ostych  opadl.  Děti nám ukázaly své oblíbené hry a hračky, se kterými si rády hrají a my si  s nimi společně chvilku pohráli. Vrátili jsme se tak do našich dětských let. Nakonec jsme si zazpívali písničku o kamarádech, ve které  jsme také použili neverbální komunikaci. Všichni jsme se do zpěvu zapojili a najednou jsme byli kamarádi. Moc se těšíme na 4. září, kdy žáky vyprovodíme do první třídy naší školy.

Žáci 8.A, 8.B

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.