Miš Maš Art

Že i z recyklovatelného materiálu se dají vyrobit pěkné věci, si vyzkoušeli prvňáčci i druháčci na jedné z posledních akcí tohoto školního roku.  Se školní družinou se vydali, v úterý 21. června, na akci v DDM Spirála.

Hned u vchodu nás čekala malá obrazárna, kde jsme zjistili, že i na plata od vajíček se dá malovat a vytvářet zajímavé pestrobarevné obrazy. Akce v DDM čítala celkem osm výtvarných pracovišť, kde si mohly postupně všechny naše děti vytvořit a domů odnést zajímavé věci. Na dvou stanovištích se vyráběly hudební nástroje, které mohou využít v nadcházejícím létě. Mezi ně patřily i kastaněty z pivních zátek nebo rumba koule z papírové krabičky naplněné rýží.

To například taková pet lahev se využila hned na dvakrát. Odstřižené dno sloužilo jako základ pro výrobu želvičky, ze zbytku lahve se pak vyrobilo letadlo.

Korkové zátky se použily k výrobě plachetnice či piráta a z upravených plechovek od nápojů vznikl velmi hezký obrázek. Ti šikovnější si plachetnici vyrobili pomocí svázaných klacíků. Domů si děti také odnášely vlastnoručně ozdobený vonný bylinný sáček, či nazdobené CD, ale hlavně všichni odcházeli spokojení z příjemně stráveného odpoledne a novými tvůrčími nápady. Ze zdánlivě neslučitelných „odpadků„ vyrobily hračky, hry nebo i předměty k praktickému využití.

Vlasta Poláčková, vychovatelka školní družiny

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.