Klub mladého diváka – Muž se železnou maskou

Dne 25. ledna jsme se s Klubem mladých diváků vydali do divadla Broadway na muzikál Muž se železnou maskou, který vychází z reálného základu. Tento příběh je pojmenován podle muže, který byl neprávem vězněný v několika francouzských vězeních a byl nucen nosit masku. Identita tohoto muže není přesně známa, nicméně nám muzikál ukázal jednu z teorií.

Tento příběh se odehrává v 17. století ve Francii na dvoře krále Ludvíka XIV. (krále Slunce), kterého ztvárnil Jan Kopečný. Tento král si žije v přepychu, buduje svůj palác Versailles, ale lid hladoví a je nespokojený. V tomto příběhu se též objevují tři mušketýři, jejichž příběhy se navzájem prolínají. Avšak ve vězení je stále Filip, který je dvojče krále Ludvíka. Filip má na sobě železnou masku, kterou mu nechal vykovat král Ludvík, aby ho nikdo za něho nepovažoval. Do vězení ho dal, aby se mohl trůnu ujmout sám.

Muzikál se nám velmi líbil jak z hlediska choreografie, tak i po stránce pěvecké. Osobně se nám nejvíce líbil výkon Heleny Vondráčkové, která si zahrála roli královny matky, a také výkon hlavního herce Jana Kopečného.

Hana Arnoštová, Michaela Zrzavá, 9.B

Kalendář akcí