Informace k týdnu od 3. 5. 2021 - aktualizováno

Ctění rodiče, těšící se žáci i vy ostatní,

od pondělí 3. května bude probíhat rotační výuka napříč všemi ročníky základní školy.

V týdnu od 3. května budou chodit do školy na prezenční výuku žáci 4., 5., 6., 7. tříd, v domácím distančním režimu budou 1., 2., 3., 8., 9. třídy.

V následujícím týdnu od 10. května budou chodit do školy na prezenční výuku žáci 1., 2., 3., 8., 9. tříd, v domácím distančním režimu budou 4., 5., 6., 7. třídy.

Organizace v pondělí:

Příchod do (ke) školy(e):

V 7.40 hodin žáci 7.A,B,
v 7.50 hodin žáci 6.A,B,
v 8.00 hodin žáci 5.A,B,C,
v 8.10 hodin žáci 4.A,B.

Žáky si před školou vyzvednou vyučující, kteří je dovedou do tříd, kde bude následovat testování.

Testování žáků prvního stupně jednou za týden, testování žáků 2. stupně dvakrát za týden.

V ostatních dnech vstupují žáci do školy v běžném režimu.

 

Provoz školní družiny nezměněn.

V týdnu od 3. května bez ranní družiny. ŠD po vyučování do 17 hodin.
V týdnu od 10. května bez pondělní ranní družiny. ŠD po vyučování do 17 hodin.
Provoz školního klubu nadále neumožněn.

 

Na 3. a 4. květen byl stanoven termín přijímacího řízení na střední školy pro žáky 9. ročníku. I z těchto důvodů nebude v těchto dnech organizována online výuka, žákům nekonajícím zkoušky bude zadána kondiční samostatná práce.

 

Obědy žákům, kteří chodí do školní jídelny, přihlásí na příslušný týden v režimu prezenční výuky hromadně paní vedoucí školní jídelny Marcela Mudrová. Odhlášky si v případě potřeby zajišťují sami rodiče či žáci.

Potvrzení o negativním výsledku testu žáka škola nevydává (např. pro služby, amatérský sport apod.). Pro tyto účely postačuje čestné prohlášení zákonných zástupců.

Několik střípků ze života školy.

Od ledna působí v základní i mateřské škole nový školnický pár Petr Kodytek a Václava Kodytková.

Ve všech třídách byly vyměněny veškeré poničené desky školních lavic (poničené zejména nenechavými žáky, celkem vyměněno 167 desek!). Všechny lavice jsou nyní jako nové a třídy, resp. žáci si za jejich stav plně zodpovídají. Prostředí tříd je zase o mnoho příjemnější i důstojnější. V případě úmyslného poničení budou desky napříště vyměňované s finanční náhradou poškoditele, tedy třídy, resp. příslušných žáků. Cena jedné desky je 500 Kč. Pokud žák přijde na své místo a zjistí poškození jeho lavice, neprodleně tuto skutečnost musí oznámit třídnímu učiteli, případně správci učebny. Věříme, že si společným úsilím uchováme naši pěknou školu v hezkém a pracovně příjemném stavu.

Ve škole máme také zbrusu novou odbornou učebnu fyziky-chemie. Naším cílem je, aby se tyto předměty vyučovaly v maximální možné míře od pokusů k teorii, ne opačně. I proto vznikla společná pracovní hnízda u pěti kulatých stolů, vždy pro šestice žáků. V příštím školním roce plánujeme nabídnout žákům zájmovou činnost zaměřenou na uvedené obory.

Na brzkou viděnou!

Josef Buchal, Tomáš Novotný, David Pařík, Vlasta Poláčková (vedení školy)

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.