Informace k možné přítomnosti žáků 9. ročníku ve škole

Vážení rodiče, milí žáci 9. ročníku,

v souladu s vývojem epidemiologické situace a postupným uvolňováním opatření v souladu s materiálem MŠMT z 30. dubna 2020 chystáme pro žáky 9. ročníku, kteří se chystají na přijímací zkoušky na střední školy, možnost zapojit se do výuky-přípravy k přijímacím zkouškám z matematiky a českého jazyka od 11. května 2020, respektive od 12. května 2020 (viz níže).

Předpokládáme, že výuka-příprava by probíhala cca od 9 do 12.20 hodin, respektive v případě více než dvou skupin od 8.45 do 12.05 hodin (ve dvou 90minutových blocích). Upozorňujeme, že skupiny budou sestaveny na základě přihlášených zájemců. Je možné, že budou sestaveny napříč ročníkem.

Vzhledem k organizační náročnosti zajištění této výuky-přípravy z důvodů personálních a hygienických zvažte prosím, je-li z vaší strany nutné se k takovéto výuce přihlásit. Na jedné straně se vám budeme rádi věnovat, na straně druhé to pro nás nebude jednoduché zajistit.

Stanovená kritéria ministerstva školství a jejich implementace v naší škole:

  • Zákonný zástupce je povinen vyjádřit zájem o docházku do školy žáka 9. ročníku nejpozději do 7. května 2020, v našem případě odpovědět formou ankety pro rodiče v systému Bakaláři přes webové rozhraní (v mobilní aplikaci tato nabídka není). Uvítáme vyjádření zákonných zástupců do 6. května 2020, abychom den před plánovaným zahájením docházky žáků mohli uskutečnit všechna nutná organizační, personální a hygienická opatření.
  • Skupiny nesmí být více jak 15členné a zůstávají neměnné po celou dobu.
  • Složení skupin bude zveřejněno do 9. května 2020 v systému Bakaláři.
  • Výuka-příprava ve škole bude organizována takto: skupina  bude docházet do školy obden (pondělí-středa-pátek-úterý…, resp. druhá skupina úterý-čtvrtek-pondělí…; bude zpřesněno na základě počtu přihlášených žáků).
  • Příchod ke škole a vstup do budovy – žáci přijdou ve stanovený čas před školu na rynek, kde budou vyzvednuti pověřeným pedagogem.
  • Docházka žáka je vázána povinností zákonného zástupce podepsat Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění  před zahájením docházky žáka do školy (viz příloha). Toto prohlášení odevzdá žák při prvním příchodu do školy.
  • Každý žák je povinen mít minimálně na každý den 2 roušky a sáček na jejich ukládání.
  • Nutným předpokladem pro tento provoz je striktní dodržování hygienických pravidel opatření všemi účastníky.
  • Z organizačních a bezpečnostních důvodů je důležité a nutné pro případ důvodné absence žáka, aby rodič tuto skutečnost sdělil obratem třídnímu učiteli obvyklým způsobem, a to  případně i předem.
  • Stravování ve školní jídelně pro přihlášené účastníky bude možné od 11. května 2020 a bude probíhat bezprostředně po skončené výuce – přípravě. Přihlášení obědů se realizuje v systému strava.cz obratem po zveřejnění složení skupin a termínu výuky. Upozornění – přihlášené obědy nelze odhlašovat, lze si je odnést v krabičce.
  • Tato forma výuky–přípravy bude pravděpodobně organizována do dne předcházejícího termínu jednotné přijímací zkoušky na SŠ. O následující organizaci vás budeme opět informovat.

Věříme ve vzájemné porozumění a zvládnutí náročné situace. Vydržet!

Mgr. Josef Buchal, Mgr. Tomáš Novotný, Mgr. David Pařík

čestné prohlášení

materiál MŠMT

Kalendář akcí

Pizzerie - Motýlci

Pizzerie Krakov

Návštěva pizzerie, výroba pizzy. Návrat do MŠ na oběd.

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.