ELEKTRICKÝ EMIL  V GONGU a třída IV.B

Ve středu 22. 2. 2023 žáci IV.B navštívili divadelní představení Elektrický Emil.

Jako děti internetové doby měly povoleno ve foyer divadla Gong využít 20 minut před začátkem pro hraní her se svými oblíbenými společníky, mobilními telefony. Možná i proto byl v tomto prostoru klid a kázeň, což se o jiných třídách v divadle nedalo říci. Proto patří velká pochvala všem žákům IV.B.

Jako domácí úkol žáci popsali své dojmy z návštěvy divadla.

Úryvky z domácích prací žáků na téma Návštěva představení Elektrický Emil v divadle Gong:

V autobusech jsme byli hodní. (Dalibor Kratochvíl)

Bylo to o klukovi jménem Emil Kolben, který chtěl pro svou dívku vymyslet elektrickou lokomotivu. Divadlo se mi moc líbilo. Líbilo se mi, co prožil Emil, když byl v Americe. (Veronika Kocúrková)

Představení bylo o chytrém a nadaném českém vynálezci Emilu Kolbenovi, který během svého života spolupracoval v Americe s Edisonem a Teslou. Bohužel byl za 2. světové války odvezen do Terezína, kde v 80 letech zemřel. Představení bylo poučné, zábavné a líbilo se mi. (Soňa Zajíčková)

Emil Kolben se stal známým díky spoustě vynálezů. Příběh se mi líbil. (Kateřina Slavětínská)

Kolben slíbil Teslovi, že světu řekne o jeho vynálezu střídavého proudu, což učinil. Představení i samotné divadlo Gong se mi moc líbilo. (Vítek Sedliský)

Konec představení nebyl zrovna zábavný. Paní učitelka nás dovedla k jeho památníku ve Vysočanech, který vypadal zrovna tak, jak jsem si ho představoval. (Jan Štuka)

Z žákovských prací vybrala Mgr. Magda Fuksíková, třídní učitelka IV.B

 

 

Kalendář akcí

Zoo Praha - třída Koťata

Zoo Praha

Celodenní výlet třídy Koťata do Zoo Praha spojený s výukovým programem. Doprava MHD, vstupné 50 Kč/dítě + výukový program 800Kč.

Fotografování v MŠ

mateřská škola

Fotografování dětí v MŠ. Příchod dětí do 8 hodin.  Cena - jednotlivci 350,-/sada; třídní fotka 50,-