Dům U Zlatého prstenu - třída 4.B navštívila multimediální expozici Praha Karla IV.

Dne 18. dubna jsme vystoupili u Právnické fakulty, prošli Pařížskou ulicí a již jsme byli na Staroměstském náměstí u pomníku Jana Husa, nedaleko našeho cíle u domu U Zlatého prstenu. V podzemí domu jsme si uložili bundy a batohy. Ve druhém patře nás čekal první úkol, sestavit z kostek různé obrázky s výjevy ze života Karla IV. a pak je chronologicky seřadit. Pak jsme si ze sáčku losovali osoby ze života tohoto císaře. Naše spolužačka Gábi si vylosovala postavu krále a císaře Karla IV., Lucka jí jako arcibiskup Arnošt z Pardubic korunovala. V expozici jsou vystaveny i artefakty krále, královny a rytířů. Ve velice zajímavě vypracovaném modelu pražského souměstí jsme se seznámili s rozvojem Prahy za vlády Karla IV. Pozorovali jsme rozšíření o Nové Město pražské, propojení pražských čtvrtí, vytvoření nových náměstí, (tehdy) moderních ulic. V dalším výstavním prostoru byl náš úkol ve skupinkách sestavit různé vylosované části Prahy, zde byla vodítkem modrá stuha Vltavy. Úkol jsme podle naší průvodkyně splnili velice dobře. Byli jsme pochváleni za náš zájem a znalosti o Karlu IV. V tomto muzeu je také uloženo velké množství originálních archeologických předmětů. On to nebyl výlet, ale zopakování již probraného učiva s rozšířením našich znalostí formou „škola hrou“. Při zakončení návštěvy muzea jsme si zakoupili na vzpomínku vizitku do našich turistických deníčků. Při odchodu Laura a Gábi dokonce předaly informace o muzeu příchozím cizincům-turistům. Podle napsaných slohových prací se návštěva muzejní expozice žákům líbila a moc návštěvu doporučují i dospělým.

Vybrala a sestavila ze společných slohových prací žáků 4.B  Vladimíra Nepomucká, třídní učitelka

 

Kalendář akcí

Autodráha v MŠ

mateřská škola

Ve středu dopoledne budeme mít v mateřské škole postavenou autodráhu. Děti si mohou zajezdit a zazávodit. Vystřídají se všechny třídy.  

Jarní Akademie MŠ

Sál Obecního domu MČ Ďáblice

Srdečně zveme rodiče na vystoupení dětí z MŠ. 

Celodenní výlet Mirakulum

Mirakulum Milovice

Celodenní výlet tříd Ptáčci a Slůňata. Dopolední a odpolední svačiny s sebou, oběd je zajištěn na místě. Vstupné do parku je 299/osobu, cena za dopravu bude rozpočítána podle počtu zúčastněných dětí. 

Zdravě s Papájou

Třída Broučci

Třídní akce Broučků. Workshop Zdravě s Papájou - výroba waflí, ovocného sorbetu.