Družinová výprava za motýly

Celá ŠD si udělala v týdnu od 2. 5. 2023 výlet do Botanické zahrady.

Každé oddělení navštívilo zahradu v jiný den, ale všichni jsme měli namířeno do tropického skleníku Fata Morgana, kde do 21. 5. 2023 probíhá výstava motýlů – Motýli, kouzlo proměny.

Motýli byli samozřejmě to hlavní, na co se děti těšily. Hned při vstupu do první části skleníku hledaly, kde uvidí prvního. V této části, suché australské buši, jich ale nebylo mnoho a opravdu to chtělo trochu pozornosti, aby člověk nějakého objevil.

Zato v druhé části, deštném lese, se některé děti motýlům, kteří jim proletěli kolem hlavy, vyhýbaly.

Velkým lákadlem pro motýly byly reflexní bezpečnostní vestičky, které měly děti na sobě. Každý, na koho se motýlek usadil, byl pyšný, že zrovna jeho si motýlek vybral a jako by se v tu chvíli stal jeho ochráncem.

Nádherné vegetace si asi děti moc nevšímaly. To bylo zase něco pro nás vychovatelky. Ale i tak pocit blízkosti s přírodou vnímali všichni.

Pozornost dětí také upoutala dvě sladkovodní akvária s množstvím tropických ryb a jiných živočichů, umístěná v podzemní štole.

Před zpáteční cestou do školy samozřejmě nemohl chybět prostor na svačinku a vyřádění se na místním hřišti.

za vychovatele Markéta Skalová, vychovatelka 1. tříd

 

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.