Druháci si vyjeli na exkurzi do Zoologické zahrady v Liberci

Ve středu 1. 6. na Den dětí vyrazili druháci do nejstarší zoo v České republice, která se nachází v Liberci. Sváteční den jsme si pěkně užili, i počasí nám vyšlo.

V zoologické zahradě jsme se potěšili pohledem na bílého tygra, červené pandy, obdivovali jsme krásnou sovici sněžnou, aru hyacintového a vzácné orly královské. Mravenečník velký se nám ukázal pěkně zblízka. Zažili jsme v přímém přenosu souboj paviánů pláštíkových a poznali jsme i méně známá zvířata jako takina čínského nebo puštíka bělolícího. Děti si zvířata fotily, některé si četly informace o jednotlivých druzích zvířat, další si zapisovaly poznámky do notýsku.

Během exkurze jsme si dopřáli i zmrzlinu nebo jinou dobrotu, někdo nakupoval dárečky. Nejvíce si děti vybíraly plyšová zvířata a pamětní medaile.

Na závěr se všichni vydováděli na hřišti v zahradě a mnozí si vyzkoušeli skok daleký do pískového doskočiště, které bylo k dispozici. Zpět do Prahy jsme se vrátili odpoledne, aby děti stihly ještě oslavit Den dětí se svými rodiči a sourozenci.

Všem se nám exkurze do Zoologické zahrady moc líbila.

Lenka Tejkalová

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.