Druháčci ve Spirále

Začal nový školní rok a druháčci se školní družinou vyjeli na svůj první letošní výlet. 

Čekala nás Zahradní slavnost, kterou k 90. výročí otevření ZOO Praha, nachystala Spirála v DDM Přemyšlenská. Po celém areálu Spirály bylo rozmístěno deset stanovišť, kde děti plnily úkoly spojené se ZOO. 

Někde se snažily nakrmit opičku papírovými banány. Na jiném stanovišti se děti procházely v ZOO s plyšovými zvířátky a měly si jich co nejvíce zapamatovat. Ani přejít po úzké, vratké lávce mezi krokodýly nebyla žádná legrace. Jinde se snažily chobotem (molitanovou rourou) dostat míček do jamky nebo po zahradě hledaly zvířátka, která utekla z klece.  

Byla tu i stanoviště, která měla tvořivý charakter. Děti si např. z chlupatých drátků vyrobily hada nebo pomocí ruliček a látky dalekohled. 

Ten, kdo přispěl 50Kč na stravenku pro vybrané zvířátko v ZOO Praha, dostal placku s potiskem svého zvířátka 

Hezký zážitek umocnilo i pěkné počasí a závěrečné slosování vstupenek. Mezi výherci byly totiž i 4 naše děti.  

Svačinkou v přírodě si děti doplnily energii na zpáteční cestu. 

Už se moc těšíme na další plánované výlety. 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.