Divadlo ve školní družině

Ve čtvrtek 16. 1. 2020 za námi do školy přijela divadelní dvojice Gabča a Katka. Pro celou ŠD zahrály představení zaměřené na rozvoj finanční gramotnosti dětí.

Hlavními postavami příběhu byli dva sourozenci, teenageři, kterým maminka půjčí platební kartu, aby si v době kdy nebude doma, mohli něco koupit, když budou potřebovat. Ti přístup k penězům samozřejmě využijí po svém a po návratu se maminka zhrozí, za co všechno utrácely.

Děti příběh zaujal nejen pro to, že jim hlavní postavy byly věkové blízké, ale i díky písničkám které příběh oživovaly. Na začátku diváci dostali úkol, aby si pamatovaly položky, za které budou sourozenci utrácet a jejich součtem zjistili, jaká bude celková útrata. Našel se jen jediný žák, který na konci určil správnou sumu. Samozřejmě ale téměř všechny děti věděly, co teenageři kupovali.

Doufáme, že si děti díky tomuto vystoupení uvědomily, jak se peníze snadno rozkutálí a i když máme pocit, že utrácíme po malých částkách, tak že to může být v součtu pěkná suma.

S Gabčou a Katkou si děti připomněly, jak vlastně rodiče k penězům přichází, kde a na co se dají peníze půjčit a na co bychom si mohli půjčit a za co je zbytečné se zadlužit, nebo jaký je rozdíl mezi kreditní a debetní kartou.

Na závěr si děti, mohly s holkama zatancovat, aby se nám z těch počtů nezatočila hlava.

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.