Ďáblický slavíček 2024

Ráno zpívají ptáci, začíná kvést zlatice, kočičky a objevují se první jarní květiny.

V naší škole to je znamení, že je tady pěvecká a instrumentální soutěž Ďáblický slavíček, ze které vybraní žáci postupují do dalšího, celostátního kola pěveckého a instrumentálního festivalu Jarní petrklíč. Protože si letošní rok festival Jarní petrklíč dal pauzu, proběhl v naší škole jen Ďáblický slavíček, který měl podobu třídních kol.

Samozřejmě se zapojila i školní družina, která na závěr uspořádala malý koncert. Na něm vystoupili vybraní žáci, kteří zpívali a hráli na hudební nástroje ve svých odděleních ŠD a na koncertě svá oddělení reprezentovali.

Velkou radost nám udělala děvčata z 8.C Nela Lövenhöferová a Angelina Moldávcsuk. Přestože již děvčata do ŠD nebo ŠK nechodí, vystoupila na družinovém koncertě jako hosté.

Atmosféra na koncertě ŠD byla úžasná. Vystupující žáci se snažili překonat trému a vydat ze sebe vše. Podporu měli u svých spolužáků, kteří jim vytvořili skvělé publikum. Díky paním kuchařkám, které pro účinkující připravily vynikající chlebíčky a sladké šneky, hned doplnili vydanou energii.

Ráda bych touto cestou poděkovala paním učitelkám prvního stupně a paním učitelkám Hv z druhého stupně, které zrealizovaly svá třídní kola.

Dík samozřejmě patří i paním vychovatelkám a pak i všem žákům naší školy, kteří se do pěvecké a instrumentální přehlídky zapojili.

No a teď už mají žáci zase celý rok před sebou na trénování na další ročník Ďáblického slavíčka, který už třeba bude zase postupovým kolem pro Jarní petrklíč.

Markéta Skalová, vychovatelka ŠD

 

Kalendář akcí

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.