Český den proti rakovině 2021 v Ďáblicích a Březiněvsi

I přes aktuální situaci spojenou s onemocněním Covid-19 se naše škola zapojila již počtvrté do charitativní akce Český den proti rakovině známé spíše pod označením Květinový den, která se i letos uskutečnila v náhradním podzimním termínu ve středu 29. září 2021. Cílem 25. ročníku bylo podpořit prevenci a léčbu nádorových onemocnění ledvin, močového měchýře a prostaty zakoupením tradičního květu měsíčku lékařského se zelenou stuhou za 20 Kč.

Záštitu nad akcí i letos převzala Školní žákovská rada ve spolupráci s žáky-dobrovolníky staršími 15 let z obou 9. tříd. Letos nám s organizací pomohla i paní asistentka Andrea Pischnothová.

Již v půl sedmé ráno se žáci oblékli do žlutých triček a postupně vyrazili na určená stanoviště. Vidět jste je mohli v podstatě po celých Ďáblicích - před školou, u radnice, poblíž vybraných autobusových  zastávek, před budovou ďáblické školky, ale také v Březiněvsi u tamější mateřské školy. Ačkoli počasí nebylo přívětivé, mnoho lidí bylo milých, ochotných a neváhalo na dobrou věc přispět, a umožnit tak nemocným lidem prožít svůj život lépe.

Sbírku vnímáme jako úspěšnou, neboť jsme vybrali 14 543 Kč, což je zhruba o 500 Kč více než v roce loňském.

Jménem vedení školy bych závěrem chtěl moc poděkovat všem žákovským dobrovolníkům z 9. tříd, všem zapojeným členům Školní žákovské rady a v neposlední řadě paní asistence Pischnothové. Bez těch všech bychom tuto prospěšnou akci zrealizovat nedokázali.

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele

 

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.