Botanicus Ostrá

Pomalu se blíží konec školního roku a ve školní družině se uskutečňují závěrečné výlety. Letos jsme si s druhými, třetími a čtvrtými třídami vybrali Centrum historických řemesel Botanicus v Ostré u Lysé nad Labem. Po příjezdu na místo se děti rozdělily na skupinky tak, aby si mohly celý areál v klidu projít a užít si všechna stanoviště. Rozměnily si peníze na místní platidlo – groše a s mapkou v ruce se rozešly po areálu. Jedna parta dětí střílela z luku, další vyráběla mýdla, pár si vytvářelo loutky a někteří z nich dokonce rýžovali zlato, razili mince či vyráběli ruční papír. Byl to hezký pohled na jejich nadšené tváře plné soustředění. Každé z dětí si odvezlo nějaký suvenýr na památku, ale doufáme, že hlavně spoustu zážitků nejen z této akce, ale i z činnosti naší družiny za celý školní rok.

Vlasta Poláčková, vychovatelka 2. tříd

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.