Aroma svícen ve svetru

Máme chladný podzimní čas a pomalu se nám krátí dny, školní klub otevřel svá vrátka tentokrát na téma: „Aroma svícen ve svetru“. Účast dětí byla hojná, je vidět, že tvoření je baví. Po dvou hodinách stříhání vlny, lepení a knoflíkového zdobení si děti nadšeně odnášely své výrobky domů, některé maminkám pro radost a některé jen sobě do pokojíčku na stůl. Hned druhý den se mnoho žáků chlubilo, že si voňavou svíčku doma zapálili a byli překvapení, jak dlouho jim svítila.

Máte-li zájem zkusit si výrobu svícnu také, postačí Vám sklenička od dětské výživy, tekuté lepidlo a štětec, kousek vlny a knoflíky na ozdobu. Skleničku si potřete lepidlem a opatrně omotáváte vlnu kolem sklenice do řádků pod sebe, aby nebylo vidět do skleničky. Poté necháte zaschnout a jako ozdobu nalepíte knoflíky jako na svetru, a nebo rozložíte jen tak po obvodu. Když to zkusíte, uvidíte, jakou trpělivost musí mít naši tvořitelé.

V listopadu chystá tvořivá dílna opět vaření v klubu.

Simona Marková, vychovatelka ve školním klubu

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.