Adventní tvoření

K tradičním akcím v naší škole patří školní Adventní tvoření. To letošní připadlo již na 25. listopadu.

Vánoční stromeček ve dvoraně je ozdobený perníčky a slaměnými ozdobami, které vyrobili žáci ve školním klubu a světýlka, jež dopoledne připravoval pan školník, také svítí. V jídelně školy jsou nachystány stoly pro jednotlivé tvůrčí dílničky, a tak ve tři hodiny nic nebrání tomu, aby se zahájilo. To letošní Adventní tvoření bylo v něčem malinko jiné. Kromě paní učitelky Lustikové, kde se pískovaly nádherné vánoční hvězdy a stanoviště školní družiny, zde se vyráběl papírový adventní věnec, měli účastníci tvoření možnost poznat naše paní kuchařky tak trochu z jiné strany.

Na pěti stanovištích, kde se vyráběly vánoční věnce, svícny, papírové hvězdy, vánoční skřítci či sněhuláčci, se mohli žáci přesvědčit o tom, že paní kuchařky v naší školní kuchyni umí nejen skvěle vařit, ale jsou i zručné a nápadité. 

O tom, že se Adventní tvoření povedlo, svědčilo i to, že se v jídelně vyrábělo ještě dlouho po stanoveném čase konce akce. Věříme, že výrobky udělaly všem doma i obdarovaným radost. Již nyní naše týmy přemýšlí, co pěkného si připraví na příští Adventní tvoření ve škole.

Vlasta Poláčková, vychovatelka 2. tříd ŠD

 

Kalendář akcí

Pizzerie - Motýlci

Pizzerie Krakov

Návštěva pizzerie, výroba pizzy. Návrat do MŠ na oběd.