5.A virtuálně v elektrárně

„Ve čtvrtek 23. února jsme volali lektorkám z ČEZ, které nás seznámily s různými elektrárnami (vodní, větrná atd.) Bylo to velmi zajímavé a zábavné, pouštěly nám různá videa, dívali jsme se na 3D modely.“ – M. B.

„Bylo zábavné, že se nás paní ptaly na otázky, a dokonce jsem mohl vyhrát dárek od společnosti ČEZ. Dozvěděli jsme se, jak se dělá elektřina v různých elektrárnách (třeba vodní).“ – V. D.

„On-line exkurze mě hodně bavila, dozvěděli jsme se spoustu nových informací o energetických obnovitelných zdrojích. Bylo to velmi zajímavé.“ – V. K.

„Byla to zajímavá exkurze, u které jsme se hodně dozvěděli. Jsou dva typy elektráren: emisní a bezemisní. Skupina ČEZ vlastní 35 vodních elektráren.“ – A. P.

 „Za mě to bylo dobré, protože jsem se konečně dozvěděl, jak se vyrábí elektřina. Celkově mě to bavilo.“ – N. Ž.

„Pája a Monika nám vyprávěly o vodních elektrárnách, větrných elektrárnách a solárních panelech. Mohli jsme se podívat do tobogánu u turbíny, ale i do větrných elektráren.“ – M. P.

„Lektorky byly super. Celé mě to bavilo, mohli jsme podat i dotazy. Nejvíc mě zaujaly fotovoltaické elektrárny.“ – L. K.

„Líbilo se mi, jak nám ukazovaly různá videa. Mohli jsme se ptát na otázky.“ – N. Ž.

Ze zpráv žáků vybral Mgr. Josef Hrubý, třídní učitel 5.A

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.