4.C na Dni otevřených dveří reprezentačních prostor Pražského hradu

V pondělí 2. 12. jsme se vydali na Den otevřených dveří reprezentačních prostor Pražského hradu, kde jsme měli možnost navštívit místa, ve kterých úřaduje a setkává se s návštěvami pan prezident. K nejzajímavějším místnostem patřily Španělský sál, Prezidentský salonek, Rudolfova galerie, Široká chodba, Habsburský salon, Skleněný salon, Zrcadlový salon a Hudební salon.

Mgr. Josef Hrubý, třídní učitel 4.C

 

Na Pražském hradě se mi nejvíce líbil Hudební salon a Španělský sál. Ten byl dlouhý 48x24x12 metrů, měl krásné červené židle a nádherné lustry. V Hudebním salonu se mi líbila ta krásná křesla a zrcadla. A také všude byly krásné obrazy. Líbily se mi i nádherné šaty z listů a jehličí. Moc se mi to tam dnes líbilo.

Nela Lövenhöferová

 

Byly tam různé betlémy od žáků základních a mateřských škol. Zaujaly mě velké sály přes 10 m dlouhé. Také jsme procházeli chodbou nazvanou Dlouhá chodba. Také tam byl lustr ze skla, ale vypadal jako z křišťálu, a zrcadla s pozlaceným rámem. Byly tam i různé obrazy, které byly vlastně koberce. A také jsme byli v prostorách, kde se pohybuje prezident.

Veronika Kostlivá

 

Mě nejvíc zaujaly lustry. Byly velice nádherné. Líbilo se mi, jak byly zlaté. Bylo tam i hodně svíček. Taky se mi líbil Španělský sál, nečekal jsem, že ta místnost bude tak velká. Vím, že měřila 48x24x12 metrů. Byla postavena roku 1602 pro sochařské sbírky a slavnosti u dvora císaře Rudolfa II. Konají se tam slavnosti, státní svátky, oficiální návštěvy, koncerty nebo plesy.

Dominik Pham

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.