4.A v Národním muzeu

Ve středu 9. 10. 2019 navštívila třída 4.A Národní muzeum v Praze. Historická budova na Václavském náměstí z roku 1891 byla před rokem otevřena po náročné rekonstrukci. Veškerá výzdoba září jako nová. Žáci obdivovali velmi krásně  vyzdobené schodiště a místnost nesoucí název Pantheon. Prohlédli si také několik výstav. Na výstavách zjišťovali odpovědi na otázky v pracovních listech, které měli za úkol vyplnit.  První výstava s názvem Rytíři nebes byla věnována československých letcům, kteří v letech II. světové války (1939-1945) bojovali ve Velké Británii proti nacistickému Německu. Druhá výstava se jmenovala Historie a kultura kazašské stepi. K vidění bylo písmo na hliněných destičkách, zlatem zdobený oděv a přenosné obydlí kočovných kmenů zvané jurta. Třetí výstava je nazvaná Uč se moudrým býti a přibližuje historii, význam a různá vydání knihy Orbis pictus (Svět v obrazech) od J. A. Komenského. V historické budově je vystavena také kostra velryby s přesným názvem plejtvák myšok (skutečná, více jak 22 m dlouhá) a kostra dinosaura druh amargasaurus (model). V Nové budově třída 4.A navštívila výstavu Keltové, která tak názorně doplnila aktuálně probírané učivo z vlastivědy. 

Mgr. Zdeněk Rajtr, třídní učitel 4.A

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.