Podmořská zahrada

S družinou opět ve Spirále.

Začal nový školní rok a na druháčky ve školní družině čekala první letošní akce.

Byla to zahradní slavnost s názvem -  Podmořská zahrada, kterou k Mezinárodnímu roku rybolovu a akvakultury, nachystala Spirála v DDM Přemyšlenská. Jelikož v daný den pršelo, všechny atrakce byly přesunuty ze zahrady do vnitřních prostor Spirály.

To ale vůbec nevadilo tomu, abychom si odpoledne pořádně užili. Na jednotlivých stanovištích jsme si mohli vyzkoušet své dovednosti. S mořskou vílou jsme lovili delfíny, s námořníky odháněli žraloky, proplouvali mezi medůzami, u mořské panny prolézali tunelem a snažili si zapamatovat co nejvíce mořských živočichů na stěnách.

Byla tu i stanoviště, kde se tvořilo. Děti si např. z chlupatých drátků vyrobily bublifuk, na špejli navlékali želatinové pochoutky.

Každý splněný úkol byl ohodnocen příslušným razítkem mořského živočicha na jedno z osmi chapadel chobotnice v hrací kartě.

Ten, kdo přispěl  na živočichy Mořského světa se zúčastnil losování o několik věcných cen či cenu  hlavní, kterou byla rodinná vstupenka do Mořského světa v Holešovicích.

Největší úspěch, ale asi slavila místnost, kde si každý z účastníků, pomocí virtuálních brýlí, mohl vyzkoušet, jaké to je v mořské hlubině.

Domů jsme odjížděli již za slunečního svitu a s ujištěním, že se sem letos ještě na nějakou akci společně vypravíme.

Vlasta Poláčková, vychovatelka ŠD

Kalendář akcí