Ďáblické vajíčko 2023

Po pečlivém výběru v třídních kolech recitačního pásma se v úterý 28. 2. 2023 odpoledne sešli vybraní recitátoři ve školní knihovně. Konalo se školní kolo Ďáblického vajíčka. V porotě zasedli paní učitelka Lenka Tejkalová, pan učitel Mates Friedman a pan asistent pedagoga Jiří Svoboda.

Před samotným začátkem proběhla krátká hlasová rozcvička a potom již jednotliví žáci recitovali připravené básně. Začali jsme od nejmladších, prvňáčků, pro které to byla premiéra před publikem. Po nich byla kategorie 2. a 3. tříd a před přestávkou ještě 4. a 5. třídy. Aby se porota mohla poradit, pozvali jsme recitátory na malé občerstvení, které jim připravily naše báječné paní kuchařky.

Na začátku druhé části přišel popřát recitátorům hodně štěstí i pan ředitel Josef Buchal a se zájmem sledoval vystoupení všech účastníků z 2. stupně.

Bylo to opravdu krásné a poetické odpoledne. A jste–li zvědaví na výsledky, pak sděluji, že se zúčastnilo 56 žáků z 1. až 8. tříd a z nich 4 postoupili do obvodního kola – jmenovitě Laura Kubalová z 2.A,
Václav Novák ze 3.A, Soňa Zajíčková ze 4.B a Marie Křížová ze 7.B. Všichni jmenovaní naši školu v dalších dnech úspěšně reprezentovali v DDM Spirála, a i když nezvítězili, odnesli si čestná uznání za své výkony.

Ve školní knihovně máme dvě police krásných knih s poezií pro mladší i starší čtenáře, přijďte se podívat, třeba si některou vyberete.

Olga Lustiková, učitelka 1. stupně a organizátorka Ďáblického vajíčka

 

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.