Český den proti rakovině 2023 v Ďáblicích a Březiněvsi

V roce 2023 se naše škola zapojila již popáté do charitativní akce Český den proti rakovině známé spíše pod označením Květinový den, která se uskutečnila již v tradičním jarním termínu a to ve středu 10. května 2023. Cílem tohoto ročníku bylo podpořit prevenci a léčbu nádorových onemocnění průdušek a plic zakoupením květu měsíčku lékařského se světle modrou stuhou za 20 Kč.

Záštitu nad akcí i letos převzala Školní žákovská rada ve spolupráci s žáky-dobrovolníky staršími 15 let z obou 9. tříd.

Již v půl sedmé ráno se žáci oblékli do žlutých triček a postupně vyrazili na určená stanoviště. Vidět jste je mohli v podstatě po celých Ďáblicích - před školou, u radnice, poblíž vybraných autobusových  zastávek, před budovou ďáblické mateřské školy, ale také v Březiněvsi u tamější školky. Letos nám vyšlo i počasí, slunce svítilo a lidé byli povětšinou milí, ochotní a neváhali na dobrou věc přispět.

Sbírku vnímáme jako velmi úspěšnou, neboť jsme vybrali 17 677 Kč, což je takřka o 3 200 Kč více než při poslední sbírce.

Jménem vedení školy bych závěrem chtěl moc poděkovat všem žákovským dobrovolníkům z 9. tříd, všem zapojeným členům Školní žákovské rady a v neposlední řadě paní asistence Pischnothové. Bez nich bychom tuto prospěšnou akci zrealizovat nedokázali.

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele

 

Kalendář akcí

Fotografování v MŠ

mateřská škola

Fotografování dětí v MŠ. Příchod dětí do 8 hodin.  Cena - jednotlivci 350,-/sada; třídní fotka 50,-